De beste motorsport hendelsene

by:
Tags :
Category :Motorsport

Har du sansen for raske kjøretøy er det et must å få med seg motorsportens høydepunkter gjennom året. Å sitte foran fjernsynet hjemme kan ikke sammenlignes med å være tilstede på arenaen live under løpet. Godt voksne menn blir som barn på julaften når de raske racerbilene freser forbi på banen nærmere 200km i timen. Om det er de fir- eller tobeinte idolene en ser fram til å møte er vel et dumt spørsmål, men når det arrangeres konkurranser blant raske menn med kjøretøy så er det mange fordeler med å ha peiling på motorsport ihvertfall hvis en har gamblet på sporten!? Med mange grener bilsport og flere forskjellige race verden rundt er det alltid et løp for de bilinteresserte å følge med på. Løpene har forskjellige regler, lengde og arrangeres i ulike typer terreng. Kanskje har man gått til innkjøp av det raskeste bilmerket selv med sine favoritter merker dekk som stjernene bak rattet kjører?

Raske kjøretøy verden over!

Skal man kombinere reise med motorsport er det mange som setter snuten til Monte Carlo i Monaco. Her er det ikke bare raske biler i millionklasser som står parkert utenfor det vel så kjente casinoet. Et av verdens mest kjente løp innen motorsporten, Monaco Grand Prix, blir avholdt i de eksklusive gatene i byen årlig. Den lille byen på samme størrelse med Aker Brygge er proppet med folkemengder med penger i lommene under løpet. Amatører innen bilsporten bør ta turen til Paris Dakar som avholdes i et grovere terreng med terrengkjøretøy. Siden 1923 har også bilelskere kunnet iaktta verdens eldste motorbilløp, Le Mans. 24 Hours of Le Mans avholdes i nærheten av den lille landsbyen Le Mans i Frankrike. Sammen med Grand Prix i Monte Carlo og Indianapolis 500 utgjorde Le Mans et av de mest prestisjefylte løpene i verdensklasse helt til tittelen Triple Crown ble avsluttet i 1987. Indianapolis 500, eller Indycar Racing, har blitt avholdt i byen med samme navn siden 1911. Få med deg de 33 “indy cars” bestående av ett-seters racerbiler med åpne cockpit og hjul. Foretrekker du løp på norsk jord overrasket Målselv dette året med et rått løp med mange stjerner bak rattet.

Motorsporten, en idrett med lange tradisjoner!

Motorsport er en samling av flere forskjellige typer idretter hvor alle har motoren til felles. Uansett om du er interessert i motorsykler, terrengbiler eller kanskje de lekre, raske rallybiler kan du se fram til en idrett med lange tradisjoner. De flere bilmerkene har testet sine dekk nettopp via verdens bilsport og deres raske kjørere i lang tid. Takket være motorsporten har vi idag dekk utviklet gjennom spesifikke typer teknologi nettopp for å kunne sko våre egne biler i hverdagen. I starten av Oktober var det flere øyne som fulgte med på Petter Solberg i det han deltok i sitt andre VM. Denne gangen i VM i rallycross i Tyskland. Broren Henning var også å se blant flere kjente motorsport idoler i det årlige billøpet i Målselv tidligere i år. Brødrene er kjent for å være god bak rattet og har satt Norge på verdenskartet når det kommer til motorsport. Som hagemøbler må tas inn om vinteren husk også å skift dekk på ditt raske kjøretøy.