Motorsport!

by:
Tags :
Category :Motorsport

I denne artikkelen skal vi se på de forskjellige måtene vi kan drive med motorsport på. Det finnes mange forskjellige kjøretøy, teknikker, spill og løp innenfor dette feltet. Vi skal gå gjennom noen av de mest vanligste sportene som finnes av denne typen, og vi skal også se på hva vi kan gjøre for å utvikle de viktigste ferdighetene som vi kan komme til å trenge innenfor disse grenene.

Vanligste sportene

Kjøring av motorcross er kanskje en av de sportene som har flest utøvere, og grunnen til dette kan være at det er mye lettere å komme i gang med dette enn andre sporter. I motorcross kjører vi på terreng, og ikke på asfalt som i mange andre motorsporter. Syklene som vi bruker er bygd spesielt for å kunne dempe støtene fra de forskjellige hoppene og svingene som er vanlige i sporten. Husk derimot at våre egne kropper ikke er veldig egnet til dette, så vær forsiktig og vit at kroppen er utsatt for skader i denne sporten.

Dersom du er interessert så finnes det for eksempel artrose behandling tilgjengelig hos de fleste sykehus.

Den andre sporten som du sikkert har hørt om er Formel-1. Her kjører man veldig små og lette biler som kjører ekstremt raskt på asfalt. Som du kanskje kan tenke deg er det store krefter i sving som påvirker kroppen vår, men her er skyldes det tyngdekraften i samspill med farten og endring av retning. Forhåpentligvis blir det ikke like mange skarpe rykninger som det er i motorcrossen, men dersom du ser på noen videoer av denne sporten så forstår du raskt hvorfor det er en farlig sport.

Ferdigheter og egenskaper

For å kunne drive med disse sportene er det faktisk en del ting som vi må være veldig flinke til. Det første vi må innse er at disse sportene i aller høyeste grad er veldig fysiske.

Man tenker kanskje at det er bilen, eller maskinen som vi styrer, som gjør mesteparten av jobben. Selv om det er sant at den gjør mye arbeid så betyr ikke det at vi selv kan slappe av.

Som vi har sagt tidligere er det en stor påkjenning på kroppen å drive med dette, og derfor må vi faktisk være i ganske god form. Både fysisk og psykisk. Det er viktig at vi har et sunt kosthold, og at vi holder kroppen aktiv. For å gjøre dette kan vi prøve oss på å trene styrke, fleksibilitet og utholdenhet. For å finne din spesifikke treningsplan så må du først vite hva slags sport du vil drive med. Det kan nemlig være forskjellige egenskaper som vi ønsker å trene opp.

Sportene krever også en god del konsentrasjon så det er ikke den verste ideen å begynne med meditasjon.